Vrátí se Peugeot na Dakar?

Loeb, Sébastien | foto: Peugeot

Dle francouzského L’Equipe zvažuje Peugeot možnost svého návratu na Rally Dakar. Jezdcem by neměl být nikdo menší než Stéphane Peterhansel.

Peugeot má zvažovat možnost návratu na slavnou Rally Dakar, kterou francouzská značka mezi lety 1987 až 1990 čtyřikrát vyhrála, tehdy se ovšem ještě jezdilo v Africe. "Je to jedna z cest, na kterých teď pracujeme, když jsme se aktuálně zúčastnili Pikes Peak," řekl tiskový mluvčí Peugeotu pro francouzský L'Equipe. 

Závodní stáj se sídlem ve Vélizy se musela z ekonomických důvodů zkraje roku 2012 narychlo stáhnout z MS ve vytrvalostních závodech (WEC) a také ze slavného závodu 24 Heures du Mans. V červnu 2013 speciál připomínající Peugeot 208 vyhrál se Sébastienem Loebem za volantem závod do vrchu Pikes Peak v novém rekordu tohoto podniku. O dalších startech tohoto ryzího speciálu, který měl 875 koní a 875 kilogramů, se také uvažuje. 

S návratem na Dakar by měl Peugeot na co navazovat. Značka se lvem ve znaku zde startovala v letech 1987 a 1988 se speciálem 205 Turbo 16 a v letech 1989 a 1990 se speciálem 405 Turbo 16. Pokud by se opravdu rozhodli vrátit se do této soutěže, tak by to ale bylo nejdříve v roce 2015, nakonec nadcházející ročník začíná už za necelé dva měsíce. Dle L'Equipe by měli Francouzi zkusit oslovit rekordmana závodu, Stéphana Peterhansela. Ve Vélizy se má ale mluvit také o možnosti jet se Sébastienem Loebem. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy