Sainzova buggy do Jižní Ameriky poletí, on tak může ještě testovat

Sainz, Carlos - Périn, Michel | foto: Škoda Auto

Carlos Sainz, který se letošního Dakaru zúčastní za volantem buggy, bude moci využít dalších testů na poslední chvíli před startem slavné soutěže. Manažerem jeho týmu je Philippe Gache.

Od 5. do 18. ledna se bude v Jižní Americe konat další ročník Rally Dakar. Za volantem buggy značky SMG bude na svoje druhé vítězství na této soutěži (první bylo v roce 2010 s Volkswagenem Race Touaregem) pomýšlet dvojnásobný mistr světa v rally, Carlos Sainz. Aby měl tým SMG kolem Španěla větší šanci zabojovat s vloni neporazitelnou flotilou vozů Mini, došlo na poslední chvíli ke změně jejich plánu. 

Původně totiž bylo v plánu buggy poslat na místo konání soutěže lodí už zkraje prosince, to se změnilo a bylo rozhodnuto o zaslání auta do Ameriky letadlem. Carlosi Sainzovi se tak naskytla další možnost testů před svým již sedmým Dakarem. Španěl to označil jako "skvělý pocit moci opět sedět ve voze a mám v auto hodně důvěry, přesně raguje, přesně dle mých představ". 

"Díky rozhodnutí poslat buggy Sainze z Paříže do Buenos Aires letecky máme více času na voze pracovat. Tyto čtyři až pět týdnů mohou být rozhodující," říká týmový manažer, Philippe Gache, který v minulosti na Dakaru sám startoval s buggy SMG a letos je poprvé zodpovědný za vůz Carlose Sainze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy