Jdeme po titulech

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Citroën Sport

ROZHOVOR; Přinášíme Vám rozhovor se šéfem Citroënu Olivierem Quesnelem o titulu, o vítězstvích, o protivnících a jeho roli v týmu.

Jaké cíle má Váš tým pro sezónu 2009?
Tím že jsme vloni vyhráli oba tituly, tak letos nemůžeme mít nižší cíle, než je obhájit. Proto jsme si předsevzali, že v roce 2009 opět získáme obě korunky. Samozřejmě, že Sébastien Loeb a Daniel Elena by chtěli získat svůj šestý jezdecký titul. Bylo by také pěkné, kdyby Dani Sordo dosáhl svého prvního vítězství v nejvyšší kategorii. S našim novým juniorským týmem bychom chtěli vyslat do soutěží i další nové talenty. Doufám, že to bude hodnotný partner našemu továrnímu týmu.

Myslíte si, že i letos budou šampionát WRC tak napjatý jako vloni?
Myslím, že bude možná i napínavější! Každopádně, o titul se popere Citroën i Ford, stejně jako vloni. Oba týmy budou samozřejmě silnější, než byly vloni. Bude také zajímavé sledovat, jak se povede jezdcům jako Chris Atkinson s vozem C4 WRC. Dobře znám kvality vozu, který se mu dostane do rukou a jsem si jistý, že z něj bude brzy potencionální uchazeč o vítězství.

Přesně před rokem jste byl jmenován sportovním šéfem Citroënu. Co plánujete pro Váš druhý rok?
Citroën Sport by měl opět odrážet kreativitu a technický pokrok Citroënu. V roce 2009 budeme aktivní na více frontách. K WRC budeme plánovat další budoucnost. Především bychom chtěli rozšířit náš zákaznický program. Chtěli bychom dostat naše vozy do více národních šampionátů. Proto bychom chtěli rozšířit naši nabídku závodních vozů. Začneme s C2-R2 MAX.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy