Rally Saturnus: Běhálek čtvrtý, Černý hned za ním

rally šumava | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Úspěšně absolvoval o uplynulém víkendu další podnik evropského poháru tým Běhálek Sport. Na startu slovinské Rally Saturnus se představili se žlutým Subaru Impreza WRX STi N12B Daniel Běhálek s Petrem Černohorským a s druhým, modrým vozem Subaru startovala posádka ve složení Jan Černý a Pavel Kohout.Na posádky bylo připraveno šestnáct náročných měřených úseků rozdělených do tří dní.

Samotnou soutěž otevřela páteční superspeciálka, kde se nejvíce dařilo Danielu Běhálkovi, jenž zajel jedenáctý nejrychlejší čas.O celkovém výsledku však měly rozhodnout až klasické sobotní a nedělní rychlostní zkoušky.

Daniel Běhálek s Petrem Černohorským začali skvěle a na druhém RZ zajeli třetí nejrychlejší čas a posunuli se v průběžném pořadí na páté místo. Janu Černému zatím patřilo dvanácté místo.V dalším průběhu etapy však potkala žluté Subaru řada problémů.

Čtvrtou RZ absolvovala posádka po prázdné gumě a ztratila více než minutu. Naopak dařilo se Černému, který se šestým časem vyhoupl na osmé místo.Při druhém průjezdu této RZ se opět nedařilo Běhálkovi, který zde chyboval a dlouho nemohl nastartovat svůj vůz.  Přesto po první etapě figuroval na pátém místě. Hned za pražským jezdcem se držel s minimální ztrátou Černý.

V nedělní části, která se skládala ze závěrečných šesti RZ se podařilo Danu Běhálkovi s Petrem Černohorským posunout na konečné čtvrté místo. To samé zopakoval i Černý s Kohoutem, a tak nakonec mladá příbramská dvojice obsadila skvělé páté místo. Podrobnější reportáž z týmového zápolení ve Slovinsku, spolu s fotografiemi a exluzivními on-boardy na www.behaleksport.cz

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy