Cenné zkušenosti s WRC

Pantálek, Milan | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

O uplynulém víkendu se v okolí Vsetína uskutečnil závěrečný podnik letošního seriálu sprintrally. Posádka Gemini Rally Teamu - Milan Pantálek a Jaroslav Novák v něm premiérově nastoupila se Škodou Fabia WRC a skončila na 10. místě absolutně a 3. ve třídě S

Při testech v okolí Meclova najezdil Milan za krásného a slunečného počasí cca 20 km. Zeptali jsme se ho na dojmy z WRC: "Když jsem minulý týden poprvé usedl do WRC a najel cca 20 km, což je hodně málo, pocity byly super. Nechtěl jsem, aby ve Vsetíně pršelo nebo sněžilo, chtěl jsem jet na suchu a jízdu si užít. Bohužel, počasí, jaké jsem si přál, nevyšlo, a tomu jsem taky přizpůsobil jízdu a zaměřil se spíše na testování, nastavení a seznámení se s Fabií, než na výsledek. Celou soutěž jsem odjel na šesti kusech starých pneumatik Matador. Z auta mám jen ten nejlepší pocit."

A jaké jsou Milanovy plány na příští rok: „Letos nás čeká ještě Pražský rallysprint. Příští sezónu v rallysprintech bych rád absolvoval s Fabii WRC od Karla Trněného. Zda tomu tak bude se ukáže do 14 dnů. Ve velkém mistrovství pak Krumlov, Hustopeče a Barum. Co se týče auta, zatím nevím. Tímto bych chtěl všechny pozvat do Prahy, kde se určitě sejde skvělá konkurence a udělá pěknou show."

Foto: Rallyzone.cz/ Tomáš Urban, Roman Turovský

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy