Citroën Racing Trophy CZ – Jan Černý potvrdil na Sheron Valašské rally roli favorita

Černý, Jan | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

První soutěž letošního Mediasport MMČR, Sheron Valašskou rally, dokončilo pouhých 37 posádek a mezi nimi také čtyři z pěti starujících dvojic s vozy Citroën C2 R2 Max. Podle očekávání se z prvního vítězství v rámci Citroën Racing Trophy CZ radují Jan Černý s Pavlem Kohoutem.

Nadějná česká posádka dala už od začátku všem jasně najevo, že si na Valašsko přijela pro finanční prémii 5.000 Euro a přesto, že jí v průběhu soutěže zbrzdily technické problémy, dokázala celkem bez potíží zvítězit. Jan Černý vyhrál hodnocení Citroën Racing Trophy CZ s obrovským náskokem.

Sheron Valašskou rallye navštívil také Jean Francois Lienere, manažer programu klientského sportu ze Citroën Racing, který popřál všem účastníkům CRT hodně zdaru v letošním roce.
"CRT je velmi dobře rozjetou soutěží, k dnešnímu dni se do Trophy zapojilo již 9 evropských zemí, což je o 2 více než loni. Nově přistoupilo do soutěže Švýcarsko a Rumunsko a CRT se v Evropě jede již při více než 100 soutěžích rallye (z toho v ČR jich je 6) ," říká Jean Francois Lienere. "Čím dál větší počet účastníků v národních soutěžích je také důvod, proč jsme se rozhodli nově hodnotit i celkové pořadí v té které zemi, to loni nebylo. Tři nejúspěšnější posádky si tak mohou vysoutěžit ještě další závěrečnou prémii na konci sezóny," dodává Lienere účastníkům další motivaci.



Dobře rozjetou soutěž měl i Antonín Matys, ale v osmé rychlostní zkoušce zachyboval a vylétl z tratě. Vinou této havárie přišel s velkou pravděpodobností o prémii za druhou příčku. Bronzový stupínek v rámci Citroën Racing Trophy CZ tak obsadila posádka Tomáš Pletka a František Rajnoha a za to si odvezla 3.000 Euro.

Pěkně vyšla premiéra v CRT CZ Davidu Stavjaníkovi a jeho spolujezdci Aleši Petřvaldskému, kteří za čtvrté místo získali 2.500 Euro. Další debutanti, Jakub Koudela a Ondřej Vichtora uzavírají finančně ohodnocené pásmo a za osmou příčku inkasovali 600 Euro.


Citroën Racing vzhledem k letošním vyšším odměnám, jež byly nově vypsány, tím pádem už za první soutěž sezony vyplatí úspěšným posádkám dohromady 11.100 Euro. Na Šumavě se CRT CZ letos nejede a další kolo tohoto projektu proběhne až koncem května a to v rámci Rally Český Krumlov.

Foto: www.rallyzone.cz / Tomáš Urban

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy