Vítejte ve Zlíně, pane Parro Vidale!

barum rally zlín | foto: Archiv RallyZone.cz

Zlínští pořadatelé znají nominaci klíčových činovníků Mezinárodní automobilové federace FIA na letošní již 41. ročník populární barumky.

Organizační štáb v čele s ředitelem soutěže Miloslavem Regnerem každoročně odvádí skvělou práci. Soutěž je hodnocena jako jedna z nejlépe organizovaných rally v Evropě, neboť obdržela v předchozích letech výborné hodnocení pozorovatelských zpráv a rovněž reference klíčových činovníků FIA jsou na barumku velmi pozitivní.

Podruhé přijede do Zlína v roli pozorovatele FIA pan Jordi Parro Vidal ze Španělska. Poprvé zavítal do České republiky před třemi lety. Pan Vidal má motoristické kořeny v rodině, neboť jeho otec pořádal závody automobilů do vrchu a v současnosti se angažuje jako funkcionář při závodech na okruzích. „Před třemi lety nám přidělil velký počet bodů a byl velmi spokojený. V letošním roce může velmi přesně hodnotit, co se zlepšilo. Dobře si pamatuje tehdejší připomínky a nedostatky, což rovněž pořadatel bedlivě sleduje prostřednictvím hodnotících zpráv. Určitě se zaměří na mínusové body a jejich odstranění ze strany organizátora. Pravděpodobně přijede s doprovodem. Pan Vidal je mladý, příjemný a vzdělaný pán, který plynule hovoří několika světovými jazyky,“ uvedla Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu Barum Czech Rally Zlín.

Ve funkci hlavního sportovního komisaře přijede do Zlína pan Hans-Christoph Mehmel. Tento Němec Českou republiku velmi dobře pozná, neboť již třikrát navštívil Zlín. „V minulých letech zastával i funkci předsedy FIA rally komise. Jedná se o velmi zkušeného a korektního pána, se kterým se velmi dobře spolupracuje. Je velmi nadšený podnikatelskou myšlenkou Tomáše Bati a doslova ho nadchnul Baťův výtah v 21. budově. Do Zlína přijede po vlastní ose automobilem,“ řekla Regnerová. Dalším sportovním komisařem bude Brit Andy Millns, který přijíždí do Zlína vůbec poprvé. „Původně chtěl přijet vlakem, ale nakonec zvolil leteckou přepravu z Londýna do Brna. Zde zůstane tři dny a poté plánuje autobusem přesun do dějiště soutěže. Jak říká, chce poznávat nové krajiny a země. Dříve pracoval ve štábu RAC Britské rally,“ pověděla Regnerová.

V roli sportovního komisaře se představí i Mgr. Tomáš Kunc, který bude vykonávat tuto funkci již počtvrté. Sekretářem sboru sportovních komisařů je Luděk Kopecký z České republiky. V historii barumky zavítá již podesáté do Zlína technický komisař FIA, jenž má dohled nad technickými záležitostmi rally. Tuto funkci vykonává Lionel Carre z Francie.  

Bezpečnostním delegátem ASN je Ing. Vladimír Ondroušek, ve funkci hlavního technického komisaře bude působit Stanislav Mrkvan, hlavním časoměřičem je Eva Skýpalová. Ve funkci činovníků pro styk s jezdci se představí Wolfgang Gastorfer z Německa a Barbora Nováková z České republiky.


DELEGOVANÍ ČINOVNÍCI

FIA Pozorovatel: Jordi PARRO VIDAL (FIA)
Sportovní komisaři: Hans-Christoph MEHMEL – President (FIA), Andy MILLNS (FIA), Mgr. Tomáš KUNC (ASN)
Technický delegát FIA: Lionel CARRE (FIA)
Bezpečnostní delegát ASN: Ing. Vladimír ONDROUŠEK (CZE)
Hlavní technický komisař: Stanislav MRKVAN (CZE)
Hlavní časoměřič: Eva SKÝPALOVÁ (CZE)
Sekretář SSK: Luděk KOPECKÝ (CZE)
Činovníci pro styk se soutěžícími: Wolfgang GASTORFER (DEU), Barbora NOVÁKOVÁ (CZE)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy