Tomáše Engeho při vyškovské sprintrally zastavila srna

rally třebíč | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Čtvrtý start posádky Tomáš Enge - Michal Ernst s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX CNG v rámci Mistrovství ČR ve sprintrally skončil už na druhé rychlostní zkoušce, kdy posádka musela vyškovskou sprintrally vzdát po střetu se srnou. Informují o tom oficiální internetové stránky Tomáše Engeho.

Po čtvrtém místě na Horácké rally Třebíč a pátém v Krkonoších pomýšlel CNG Seznam.cz Rally Team na atak nejvyšších příček absolutního pořadí také ve Vyškově. Tomáš Enge s Michalem Ernstem vstoupili do soutěže čtrnáctým časem. „Na první erzetě jsme měli drobný problém s přilnavostí, když jsme se sklouzli na blátě a lehce jsme se otřeli o mostek. Škody na autě nebyly žádné, ale nějakou vteřinku jsme tam nechali,“ popsal Tomáš Enge.

To ještě netušil, že za pár chvil na tom bude jeho vůz daleko hůř a v závodě skončí. „Najednou jsme viděli, jak z křoví pod úrovní tratě vyskočila srna. Bohužel nebyla dost rychlá a byla příliš blízko na to, aby se dalo nějak zareagovat. Trefili jsme jí pravou přední částí vozu, kterou náraz poškodil natolik, že nebylo možné pokračovat. Je to veliká škoda, protože náš Lancer fungoval skvěle. Ale takové věci se prostě občas stávají. I taková je rally,“ povzdechl si liberecký jezdec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy