Osm speciálů S2000 a 45 km dlouhá RZ

rally bohemia | foto: www.rallybohemia.cz

Poslední soutěž domácího velkého mistráku, Rally Bohemia, neúprosně klepe na dveře. Posádky sjedou ze startovní rampy před zákaznickým centrem hlavního partnera soutěže, automobilky Škoda – Auto, již za deset dní.

V letošním roce je jedna z nejstarších českých soutěží opět součástí FIA European Cup – Central. Dále je poslední soutěží  Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. A právě o body do těchto dvou šampionátů by mělo zasáhnout 74 posádek z pěti zemí, České republiky, Finska, Švédska, Norska a Francie. Největší favority lze hledat v továrním týmu Škoda Motorsport, za který se představí dvě stabilní posádky, Jan Kopecký – Petr Starý a Juho Hänninen – Mikko Markkula. Velkými soupeři o vítězství by těmto dvěma posádkám měli být Pavel Valoušek se stejným vozem či dva aspiranti na domácí titul Roman Kresta a Václav Pech. Promluvit do boje o čelní pozice by také mohli Andreas Mikkelsen a Štěpán Vojtěch, kteří také usednou do mladoboleslavského speciálu Škoda Fabia S2000.

                             Andreas Mikkelsen - Ola Floene Škoda Fabia S2000

Časový harmonogram soutěže je v letošním roce rozprostřen do dvou dnů. V pátek čeká na posádky pět měřených úseků a v sobotu sedm o celkové délce 222,27 kilometrů na známých úsecích patřících k této soutěži, Vinec – Skalsko, letos obrácený Sychrov či perla soutěže, 45,20 kilometrů dlouhá rychlostní zkouška Návarov.

SEZNAM PŘIHLÁŠENÝCH

ČASOVÝ HARMONOGRAM

MAPY RZ

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy