Pražský Rallysprint 2009

Peták, Josef | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

V termínu 4. – 5. prosince se bude konat již tradiční Pražský Rallysprint. Tato akce, která má již patnáct let své stálé místo v kalendáři automobilových soutěží, dozná oproti minulým ročníkům několik změn.

Po loňské tragické události pořadatel vyřadil z programu soutěže rychlostní zkoušku Řeporyje – Cementárna a nahradil ji okruhovou zkouškou v dostihovém areálu ve Velké Chuchli. RZ na chuchelském závodišti bude mít 14 kilometrů  (4 a půl kola) a z velké části se pojede na nezpevněném šotolinovém povrchu a z části na asfaltu. Zejména šotolinová část bude divácky velmi atraktivní a bude ji možno sledovat z velké hlavní tribuny.

 

      

                                 Takto bavil diváky Václav Pech v roce 2007

Další RZ bude stejně jako v loňském roce 1, 5 kilometru dlouhý okruh na stadionu E. Rošického, který se pojede jako úvodní a poslední rychlostní zkouška soutěže. V harmonogramu soutěže pro letošní ročník zůstane i tradiční 13 kilometrů (4 kola) dlouhý strahovský okruh, který se bez výraznějších změn oproti minulým ročníkům pojede v obou směrech. Na posádky, které přijedou do naší metropole pobavit diváky a rozloučit se s letošní sezonou, je tedy připraveno pět rychlostních zkoušek.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy