Video: Fuchs Oil Agropa Rally Pačejov

Odložilík, Roman | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Včera po sedmnácté hodině sjela z cílové rampy v Horažďovicích vítězná posádka šestého podniku Ecosun MČR ve sprintrally. Premiérové vítězství s Citroenem Xsara WRC vybojovala bratrská dvojice Odložilíků.

Proudy vody, které se od začátku snášely na tratě rychlostních zkoušek, byly nepříjemné nejen pro přihlížející diváky, ale především pro 105 posádek, které odstartovali do soutěže. Nejlépe se s nástrahami tratě popasoval Roman Odložilík, který zvítězil v pěti RZ a v cíli se spolu se svým bratrem Pavlem mohl radovat z vítězství nad Romanem Krestou (Škoda Fabia S2000), který triumfoval v kategorii S2000. Na stupních vítězů je doplnil nestor českých soutěží Josef Peták (Peugeot 207 S2000). Čtvrtý celkově a zároveň první v N4 dokončil soutěž výborně jedoucí Jan Černý (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Zdálo by se, že počasí, které při soutěži panovalo, by mohlo být důvodem mnoho havárií. Ale bylo tomu právě naopak, spousta posádek odstoupila pro technické závady. Technika zklamala například Jarka Orsáka, Vladimíra Barvíka, Slávu Ducháčka či Jana Dohnala. Naopak Václav Dunovský havaroval již na první RZ. Petr Trnovec, jehož nehodu můžete vidět na následujícím videu, havaroval na RZ2 ve stejném místě jako Petr Brynda v RZ8, který tak přišel o vítězství v A7.

                   

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy