Kahle opět na české půdě s Octavií WRC

Rally Lužické Hory (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Již nadcházející sobotu se roztočí poblíž Trutnova kola účastníků sprintového mistrovství. Jeden ze sedmi přihlášených vozů WRC bude vodit opět Němec Matthias Kahle a bude si chtít zpravit chuť po nevydařené soutěži na polské straně Krkonoš.

Rajd Karkonoski, podnik na které Kahle minulý týden startoval, nedopadl podle očekávání posádky. Již při startu do první čtvrteční zkoušky měl německý reprezentant Škody vysoké horečky a zimnice. Soutěž nakonec skončila brzkým odtoupením.

Ještě v shakedownu Octavia WRC fungovala, jak měla. Ovšem již sobotní ráno třetího podniku polského mistrovství bylo vše jinak. Kontrolka na palubní desce informovala o nefunkčním předním diferenciálu, na vině byla ztráta oleje. Nyní se posádka přesouvá z polské na českou stranu našeho nejvyššího pohoří a doufá, že jim sobotní soutěž vyjde lépe. Pomoci by jim k tomu měl nový diferenciál a vyléčené nachlazení.

"Už při startu do soutěže jsme cítili, že s vozem není něco v pořádku. Při brždění se nám blokovala zadní kola jako kdybych přímo zatáhl za zadní brzdu. Kromě toho jsme skoro neměli trakci. Před dalším servisem jsme museli absolvovat ještě tři testy. Neměli jsme již šanci, tak jsme radeji odstoupili," hodnotí Kahle předchozí podnik. "Je škoda, že jsme se vlastně pořádně nesvezli, ale teď se těšíme na další soutěž!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy