Změna počasí před startem

Valoušek, Pavel | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Bezprostředně před startem Jännerrallye začal ve Freistadtu padat mrznoucí déšť. Enormně kluzko kvůli nízkým teplotám.Loňský vítěz Jan Kopecký byl nejrychlejší v shakedownu

Záludný mrznoucí déšť ovládl dnes odpoledne scenérii kolem Freistadtu, kde zítra odstartuje 30. Internationale Jännerrallye. Jelikož meteorologové předpověděli, že mrznoucí déšť vydrží i přes noc, musí se účastníci tohoto prvního závodu, který je také součástí mistrovství Evropy, připravit na velice obtížné podmínky. Nízké noční teploty v Mühlviertelu změní rychlostní zkoušky zřejmě v nevypočitatelné ledové tratě. Ve vyšších polohách čeká na účastníky také sníh.

Malou ochutnávku si jezdci vyzkoušeli již dnes při shakedownu v délce 1,99 km na Trölsbergu ve Freistadtu. Zde dominoval loňský vítěz Jan Kopecký. Tento Čech s vozem Škoda Fabia S2000 absolvoval trať v čase 1:11,3 min. o 1,2 sekundy rychleji než Francouz Francois Delecour s vozem Peugeot 207 S2000. Mezi touto evropskou elitou obsadil Beppo Harrach s vozem Mitsubishi Evo IX R4 třetí místo o pouhé dvě desetiny sekundy za Delecourem a nechal za sebou vozy S2000, které řídili Pavel Valoušek (+2,2 s), Michal Solowow (+2,8 s), Václav Pech (+3,1s),  Bryan Bouffier (+3,4 s) či Raimund Baumschlager (+3,9 s).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy