Pech s Uhlem stříbrní na Rallye Bohemia

rally bohemia | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Uplynulá 40. Rallye Bohemia byla pátým závodem Mezinárodního mistrovství České republiky. EuroOil - invelt team s Václavem Pechem a Petrem Uhlem na speciálu MINI John Cooper Works 1.6T zde vybojovali cenné druhé místo a nadále vedou průběžnou klasifikaci.

Přestože se Pechovi podařilo během soutěže zvítězit v několika rychlostních zkouškách, na prvního Jana Kopeckého mu na konci po 190 měřených km chybělo 26 vteřin. Navíc musel hlídat za sebou tradičně rychle jedoucího Krestu.

,,Jsem s výsledkem spokojený. Být v cíli tak náročné soutěže, jakou byla letošní Rallye Bohemia a hned za jezdcem továrního týmu Škodovky, je skvělé. Zvykal jsem si dlouho na nově předepsaný typ pneumatik, ale myslím, že jsme sváděli vyrovnaný souboj. Důležité pro výsledek bylo, že ,,Miník“ a naši mechanici pracovali bez chyby a za drobné šrámy se oběma moc omlouvám,“ říká Václav Pech jun.

"Bohemka se sice nesla v duchu souboje Václava s Honzou Kopeckým, ale už dopředu bylo jasné, že porážku na domácím hřišti Škodovka nebude ochotná připustit. Na rozdíl od Hustopečí se jelo na novém druhu pneumatik a to se ukázalo na sobotních, někde uklouzaných zkouškách, jako rozhodující. Myslím, že náš vůz nebyl zcela optimálně doladěn a museli jsme provést v polovině etapy změny na podvozku. Pak už to bylo trochu lepší, ale Václav zjevně už stoprocentní důvěru v jejich vlastnosti nenašel. Nicméně to byl moc hezký motorsport a boj mezi prvními třemi jezdci byl skutečně velmi těsný. Boj o český titul se přiostřuje a čeká nás očividně zajímavý závěr letošní sezony. Můžeme jen slíbit našim fanouškům, že budeme bojovat jako lvi," komentuje soutěž Jiří Jirovec, ředitel společnosti invelt s.r.o.

Další soutěží EuroOil - invelt teamu bude srpnová Barum Rallye ve Zlíně, kde se sjede silná evropská konkurence.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy