Letošní Tipcars Pražský Rallysprint ovládl tým Semerád rally

prazsky rallysprint | foto: Kolář, Zdeněk

Sobotní závod závěru rally sezóny, Tipcars Pražský Rallysprint, přinesl divácky velmi zajímavý automobilový zážitek.

Všechny rychlostní zkoušky byly zasazeny do prostoru dostihového závodiště v pražské Chuchli. Diváci tak mohli z tribuny sledovat celé dění automobilové show, která na šotolinovém povrchu nabídla velmi atraktivní podívanou plnou smyků, skoků a napínavých soubojů. Závodníky čekalo celkem 6 rychlostních zkoušek a startovní pole zahrnovalo celkem 30 posádek - několik vozů nejvyšší kategorie WRC a kategorie S2000, řadu produkčních vozů a pár zástupců historických aut.
Za volantem soutěžního vozu se po delší době objevil i 23letý Martin Semerád, který před dvěma lety vyhrál ve své kategorii jeden ze závodů seriálu mistrovství světa WRC - Švédskou rally. Roli jeho navigátora zaujal olympijský medailista ve vodním slalomu, Vavřinec Hradilek. Za tým Semerád rally nastoupil také jeho otec Josef Semerád a letošní účastník MS Martin Hudec. Všechny tři produkční vozy Mitsubishi Lancer EVO IX týmu Semerád rally se v celkovém pořadí umístily v první sedmičce absolutního pořadí.

Celkové vítězství si podle očekávání připsal Václav Pech s tím nejsilnějším, co startovní pole nabízelo - vozem Mini John Cooper Works WRC. Na druhé místo se probojoval právě Martin Semerád, který navíc přibližně 6 km jedné rychlostní zkoušky dojížděl s defektem pravého předního kola. Na poslední stupeň vítězů vystoupil Vojtěch Štajf, který sedlal Subaru Impreza STI. Teprve za čtvrtým Martinem Hudcem následoval druhý vůz WRC za volantem s Karlem Trojanem a sedmé místo obsadil Josef Semerád.

 

„Jsem moc rád, že se mě i celému týmu závod povedl. Po delší době jsem minulý týden v Sosnové a dnes soutěžil a závod mě bavil,“ řekl těsně před vystoupením na bednu Martin Semerád. „O tom, jestli se posadím do soutěžního vozu i na začátku příští sezóny, ještě nepřemýšlím.“

„Dnešní závod se nám opravdu povedl, a to i přes defekty, které nás v jeho průběhu potrápily, ale ty k závodům prostě patří,“ dodal Josef Semerád, který letos vybojoval za tým Peva mistrovský titul šampionátu Slovenské republiky v rally.

Jezdci, navigátoři i diváci se tímto závodem rozloučili s letošní sezónou a začíná příprava na tu příští.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy