Vítězství Václava Pecha jun. na Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Media Václava Pecha

Václav Pech jun. si při XIV. Setkání mistrů na své konto připsal cenné vítězství nad legendou světového rallyesportu Markku Alénem.

Autodrom v Sosnové u České Lípy v letošním roce hostil už čtrnácté Setkání mistrů. Václav Pech jun. má na kontě už několik vítězství na této exhibiční akci, která neodmyslitelně patří k závěru motoristické sezony v České republice. EuroOil – invelt team vyrazil do Sosnové s MINI přestavěným do specifikace WRC a bylo jasné, že sedminásobnému šampionu České republiky v rallye půjde o to zvítězit. V Sosnové se závodilo systémem paralelního závodu, kdy postup zajišťoval nejrychlejší čas z jednotlivých rozjížděk.

„V neděli ráno bylo pro mě hodně složité najít na kluzkém povrchu autodromu správný styl pro zajetí dobrého času. Postupně jsem ale na kluzký sosnovský asfalt našel recept a po několika jízdách se mně podařilo postoupit až do finále. A protože jsem toužil utkat se s hvězdou světových rallye, šel jsem fandit Markku Alénovi, který jel semifinále s polákem Grzybem. Zajel výborně a postoupil. Jet finálovou jízdu proti takové legendě, byl pro mě neskutečný pocit.  Je skvělé, že se pořadatelům podařilo Markku Aléna na Setkání mistrů pozvat.  Vítězství si já i celý team ceníme, ale krásným zážitkem bylo nejen závodění, ale i velice srdečné povídání v našem servisním zázemí. Alén je skvělý chlapík,“ říká Václav Pech jun., který na Setkání mistrů zvítězil v absolutní klasifikaci kategorie rallye, ale také i v superfinále, kde se porovnávali dva nejrychlejší závodníci z rallye a autokrossu.

EuroOil – invelt team o následujícím víkendu čeká už úplně poslední závod sezony, kterým bude Pražský rallysprint. Zde posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel odstartuje opět s MINI ve specifikaci WRC a pro fanoušky rallysportu se sluší podotknout,  že to bude nejspíše poslední  příležitost, kdy budou moci v rukách Václava Pecha jun.  vidět tento speciál. Pražský rallysprint se uskuteční v sobotu 28. listopadu na pražském Strahově a EuroOil-invelt team vás srdečně zve k návštěvě této unikátní motoristické akce v samotném centru Prahy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy