Kopecký zaslouženě vítězí v Krumlově!

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Poslední dvojice rychlostních zkoušek již nezměnila nic na tom, že absolutním vítězem 45. Rallye Český Krumlov 2017 se stala posádka továrního týmu Škoda Motorsport ve složení Jan Kopecký a Pavel Dresler. Jejich Škoda Fabia R5 si vybudovala skoro dvou minutový náskok před druhým v pořadí Václavem Pechem, kterého navigoval Petr Uhel. Po havárii na úvodním podniku šampionátu, na Valašské Rally, si v Krumlově dojel pro třetí místo Miroslav Jakeš navigovaný Marcelou Ehlovou. Zopakoval tak loňské rovněž třetí místo na jihočeské soutěži.

Nejrychlejšími v kategorii produkčních vozidel se stali Martin Březík s Markem Omelkou. Za nimi dojeli Martin Šikl s Petrem Vilímkem a třetí místo v cíli patří Jaroslavu Pešlovi s Romanem Peškem. Ti přišli o stříbrnou příčku až v závěrečné rychlostní zkoušce a ztráta na předchozího byla pouhých 1,2 vteřiny. Všechny tři posádky startovaly na Mitsubishi Lancer EVO IX.

Vítězem kategorie aut s jednou poháněnou nápravou se stal Filip Mareš s Peugeotem 208 R2. Druzí dorazili do cíle Rakušané Simon Wagner a Gerald Winter startující na stejném voze. Bronzovou příčku obsadili Patrik Rujbr s Veronikou Římalovou na Renaultu Clio R3T. Velkou smůlu měl Václav Dunovský, který se kvůli technické závadě vytratil po předposledním měřeném úseku z průběžně druhé příčky.

V Poháru pořadatele byli nejrychlejší Adam Čepela s Romanem Čepelou na Fordu Puma. Druzí pak dorazili Josef a Jaroslav Urbanovi a třetí místo obsadili Martin Kdér a Radek Sladkovský. Obě posádky jely se Škodou 130 LR.


Absolutní pořadí:
1. Kopecký / Dresler 1:33:09,3 2. Pech / Uhel +1:42,4
3. Jakeš / Ehlová +2:21,4
4. Černý / Černohorský +2:42,6
5. Štajf / Rajnoha +3:14,4
6. Dohnal / Ernst +3:23,1
7. Szeja / Szeja +3:28,3
8. Tarabus / Machů +4:22,7
9. Vlček / Žáková +4:58,5
10. Březík / Omelka +9:14,4

Autor: Dalibor BENYCH
tiskové středisko
45. Rallye Český Krumlov 2017

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy