Rozloučí se Stobart se svými jezdci?

Galli, Gigi | foto: Stobart Motorsport

Už to tak vypadá, že z loňské sestavy týmu Stobart zbude letos jen polovina. Jasná je jen jedna věc: V týmu zůstává Matthew Wilson, který byl sice vloni nejméně úspěšný, ale je to syn Malcolma Wilsona, šéfa Fordu.

Jako jednička týmu (!) je nominován na úvodní podnik šampionátu WRC Matthew Wilson. Brita doplní Estonec Urmo Aava, který tak zažije debut s Focusem WRC. Urmo má v plánu osm soutěží, jedná se o Irsko, Norsko, Portugalsko, Italii, Polsko, Francii, Španělsko a Velkou Británii. Mimo body pro tým pojede Henning Solberg. Je to proto, že Nor nemá s asfaltem moc zkušeností a nebo je kvůli něčemu jinému? (Henning dlouho zvažoval, zda jet s Focusem nebo zkusit starý Peugeot 307 WRC)

V seznamu chybí loňská jednička stáje Ital Gigi Galli. Znamená to tedy, že populární Gigi nesehnal dostatek peněz a letos se v týmu Stobart neobjeví a nebo má v plánu jiné soutěže? Zatím můžeme jen spekulovat, protože tým žádné stanovisko ohledně jezdecké sestavy nevydal. Na seznamu také chybí jméno Francoise Duvala. Ten sezonu po karambolu v Japonsku dojížděl se “zapůjčeným“ spolujezdcem. Také se objevily zprávy o tom, že Francois je frustrovaný tím, že si za místo musí platit. Chtěl si prý vyzkoušet IRC. Co je na tom pravdy? To brzy zjistíme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy