Henning Solberg a pátek 13.

Solberg, Henning | foto: Stobart Motorsport

Pro posádku týmu Stobart Henning Solberg/Cato Menkerud byl pátek 13. opravdu černým dnem. Jejich pouť po středomořském ostrově skončila ještě dřív, než stihla začít. Havarovali totiž již na přejezdu.

Norové museli odstoupit, když měli na přejezdu mezi servisní zónou a startem RZ1 kolizi s civilním vozem. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, ale následky na voze Henninga byly tak velké, že mu znemožnily další pokračování v páteční etapě.

Všechno si Henning vynahradil na konci druhého dne, do něhož nastoupil v rámci systému SuperRally, když na poslední 26,25 kilometrů dlouhé RZ11 Kourdali skončil druhý za svým bratrem Petterm. V posledním dni zaznamenal Solberg všechny časy v TOP 6 a získal tak celkově 18. místo, to zajistilo jeho týmu jeden bod.

„Bylo to opravdu zklamání. Na tratě RZ jsme se opravdu těšili. Nakonec se můj pocit z této soutěže přece jen trošku vylepšil, protože ve zbytku rally jsme zajížděli dobré časy. Na trati bylo občas hodně bláta, a tak bylo těžké udržet vůz na cestě. Nejdůležitější bylo získat alespoň nějaký bod pro tým, což se nakonec povedlo. Moje čtvrtá příčka v celkovém hodnocení mezi jezdci je také skvělá,“ říká Henning.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy