Na Rally Sardinia se příhlásilo 49 posádek

Prokop, Martin | foto: www.martinprokop.com

Čeští jezdci Martin Prokop a jeho jmenovec Semerád pojedou ve druhé polovině května Rally Sardinia, která bude šestým podnikem mistrovství světa v automobilových soutěžích. Pořadatelé na svých internetových stránkách oznámili, že se do závodu přihlásilo 49 posádek.

Na startu se objeví 12 jezdců s vozy specifikace WRC. Jedním z nich bude Nor Andreas Mikkelsen, který bude mít k dispozici Škodu Fabii WRC. Dosavadní suverén a vítěz pěti předchozích rally Sébastien Loeb z Francie bude na Sardinii hájit svou letošní neporazitelnost. Poprvé na tomto ostrově kraloval před šesti lety, další úspěchy si připsal v letech 2005, 2006 a 2008.

Martin Prokop bude na Sardinii bojovat s Citroënem C2 1600 v konkurenci dalších sedmi pilotů o body do juniorského šampionátu, Martin Semerád pojede jako člen Pirelli Drivers Teamu s Mitsubishi Lancer EVO X v kategorii produkčních vozů.

Rally Sardinia startuje v pátek 22. května. Jezdci musejí absolvovat 17 rychlostních zkoušek o délce 347,12 kilometru, dohromady ujedou 1263,2 kilometru. Vítěz dojede do cíle v neděli 24. května před 13 hodinou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy