Proton se připravuje na IRC

Proton Satria S2000 | foto: www.ircseries.com

Tovární tým Protonu se připravuje na debut v Intercontinental Rally Challenge, který by se měl odehrát pravděpodobně v Belgii, protože start již na Azorech je podle týmu nepraktický.

Tým se základnou v Anglii sice na Azorech s vozem ještě nikdy nejel, ale jeho šéf Chris Mellors již dříve řekl, že chce být konkurenceschopný co nejdříve. Takže to vypadá, že se nový Proton Satria Neo S2000 v šampionátu IRC objeví poprvé v Belgii na Ypres Rally, která se koná od 18. do 20. června.

Jezdcem pravděpodobně zůstane Guy Wilks. Ten zpočátku s Protonem dominoval druhém dílu britského šampionátu. Poté se ale po menším výletu mimo trať vůz vznítil a kompletně shořel. V současné době se už pilně pracuje na stavbě nového Protonu.

„Když se to tak vezme, tak náš start na Azorech by byl velice nepraktický, protože bychom přišli asi na měsíc o vůz. Měsíc by zhruba trvalo dopravení stroje na místo a zpáteční cesta lodí. Nic se ale nemění na naší snaze nasadit nový vůz do IRC co nejdříve. Nejraději bychom opět jeli s Guyem Wilksem. Je možné, že na jiných podnicích se objeví i jiní jezdci,“ říká Mellors.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy