Sordo pojede ve Španělsku

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Ještě před startem soutěže šampionátu WRC v Itálii si posádka továrního týmu Citroën WRT Dani Sordo a Marc Marti odskočí do Španělska, kde budou startovat jako předjezdci s C4 WRC na Rallye Cantabria.

Španělé nemusí domácím fanouškům nic dokazovat, protože o jejich rychlosti na asfaltu není pochyb, proto pojedou jako předjezdci se startovním číslem 0. Soutěž obsahuje celkem 8 měřených testů a počet ostrých kilometrů je 165,58 km. Posádka bere soutěž jako testovací a proto se rozhodli startovat jako předjezdci. Soutěž bude pro Sorda nová, a tak se uvidí, jak se s ní vyrovná.

„Nás start bereme jako zábavu. Já i Marc známe tento region velmi dobře. Právě zde jsem odjel svoje první kilometry se závodním vozem. Už jsem se také této soutěže v minulosti zúčastnil, takže tratě trošku znám. V letech 2002 a 2003 jsem získal dva tituly Cantabrian Rally Championship,“ připomíná Dani.

„Během víkendu se vrátím ke svým kořenům hned z několika úhlů pohledu. Jsem také moc rád, že svoji přítomností pomohu divákům ke speciálnímu zážitku. Je to také cesta, jak poděkovat všem, kteří mě podporovali v mé dosavadní kariéře,“
zakončuje druhý muž průběžného pořadí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy