Akropolis rally pojede 47 posádek, mezi nimi i čtyři Češi

rally cyprus | foto: Citroën Sport

Sedmého podniku dvanáctidílného seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích s názvem Akropolis rally se od 12. do 14. června zúčastní 47 posádek. Organizátoři to uvedli na oficiálních stránkách závodu.

Ve startovní listině nechybí nikdo z favoritů, fanoušci rally uvidí v akci 14 automobilů specifikace WRC včetně nejsilnějších týmů Citroënu a Fordu. Francouz Sébastien Loeb bude chtít v Řecku odčinit nezdar ze Sardínie, kde přišel o letošní neporazitelnost. V Itálii se z vítězství radoval Fin Jari-Matti Latvala, který ukončil Loebovu sérii pěti výher v sezoně.

V Řecku budou usilovat o body také závodníci jedoucí s produkčními vozy. V této kategorii se představí čeští závodníci. Stálý účastník MS Martin Prokop pojede s Mitsubishi Lancer EVO IX, Martin Semerád v barvách Pirelli Star Driver bude mít k dispozici automobil stejné značky, ale z vyšší vývojové řady. Mitsubishi ho ale naposledy v Itálii zklamalo, když kvůli technickým potížím ani nedorazil do cíle.

Do závodu se přihlásili také Michael Honda a Marcel Sitnik, kteří pojedou s vozy Citroën C2 S1600. Na startu nebude chybět ani Škoda Fabia S2000, s níž se daří Švédovi Patriku Sandellovi. Druhý vůz stejné značky bude pilotovat domácí Lambros Athanassoulas.

Během třídenní soutěže musejí jezdci absolvovat 17 rychlostních zkoušek o délce 371 kilometrů. Vítěz dojede do cíle v neděli 14. června kolem 13. hodiny středoevropského času.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy