Letošní ročník Britské rallye je zachráněn

Vojtěch, Štěpán | foto: OMV Bixxol Rally team CZ

Britská rallye, poslední podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích, se podle středečních informací agentury Reuters navzdory finančním problémům uskuteční. Podnik podpoří částkou 2,2 milionu liber (68,2 milionu korun) Britská asociace motosportu (MSA).

Asociace tak ve sponzorování rallye zastoupí velšskou vládu, která v dubnu financování závodu odmítla. "MSA v posledních letech uchovávala a šetřila přebytečné finance za účelem ochránit sportovní události před nepředvídatelnými situacemi," uvedl v prohlášení šéf MSA Alan Gow. "Rozhodli jsme se podepsat pod tento prestižní mezinárodní závod, zatímco budeme stále řešit fakt, jak se zachovala velšská vláda," dodal.

Velšská vláda v dubnu oznámila, že podnik slíbenou finanční sumou nepodpoří a organizátoři zvažovali, že ji dají k soudu. Velšané v dubnu jako důvod svého rozhodnutí uvedli fakt, že Mezinárodní automobilová federace (FIA) plánuje od roku 2010 rozdělit mistrovství světa do dvaadvaceti zemí, přičemž Britská rallye by ze seriálu vypadla.

Organizátoři však doufají, že jejich rallye bude v kalendáři i v následujícím roce, rozhodnutí by mělo padnout 24. června. Letos je rallye naplánována na 22. - 25. října.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy