Wittman chce v Rusku do top ten

Rally Russia (RUS) | foto: www.ircseries.com

Posádku Interwetten Rally Teamu, Franz Wittman jun. – Bernhard Ettel čeká po premiéře na Azorských ostrovech druhá šotolinová soutěž v rámci IRC. Premiéra dopadla úspěšně i přes některé odpůrce, kteří říkali, že nemá proti vozům S2000 šanci a tak by se opět chtěli dostat do top ten.

"Na Azorech to byl určitě můj dosavadní vrchol mé krátké kariéry. To je také důvod proto, že pro mě není samozřejmé být v každé soutěži takto vysoko, ale zároveň jsem motivován k tomu, abych se dostal do top ten," říká Franz Wittman. "Zdejší tratě se dají přirovnat ke Kypru, ale rychlostí k Finsku.  Pokud se chcete dostat do cíle, tak je to opravdu těžká kombinace jak pro jezdce, tak pro auto," doplnil jezdec.

Rakušan bude opět spoléhat na osvědčené Mitsubishi Lancer Evo IX a je rád, že do závodu odstartuje se startovním číslem sedm, které je pro něj šťastné. A podle jeho slov je tato pozice výhodná i proto, že se závodu nezúčastní Kronos Peugeot Team. Uspět však nebude vůbec jednoduché, kromě továrních týmů Škody a Fiatu bude chtít uspět i Patrik Flodin.

Rakouskému jezdci nebude vadit ani ruský jazyk, protože se ruštinu učil ve škole. "Samozřejmě neumím perfektně, ale budu se snažit. V každém případě se budu snažit ruštinu oprášit, i kdybych to měl udělat jen ze zdvořilosti k pořadatelům," uzavřel Franz Wittman jun. před odjezdem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy