Henning Solberg doufá v pódium

rally argentina | foto: Stobart Motorsport

Henning Solberg doufá, že se mu v letošním roce konečně podaří ve Finsku dosáhnout umístění na stupních vítězů. Což ostatně prohlašoval již v cíli loňského ročníku Neste Oil Rally Finland, na které skončil na pátém místě.

V dosavadním průběhu šampionátu se seveřan umístil nejlépe na třetím místě a to hned dvakrát. V Argentině vytěžil s odstoupení svého bratra Pettera Solberga, který odstoupil čtyři RZ před koncem soutěže a přenechal umístění mezi třemi nejlepšími Henningovi. Druhé pódium získal na poslední soutěži WRC, Polské rally, na které svého bratra porazil v přímém souboji, ale třetí místo mu opět víceméně spadlo do klína, po fatální chybě Jari-Matti Latvali v poslední divácké superspeciálce.

"Umístění na pódiu v Polsku mě povzbudilo, i když jsem si na tamní tratě musel chvíli zvykat. Doufám, že ve Finsku začnu rychleji. Protože tato soutěž je velice důležitá pro mého sponzora (Expert), který má mnoho aktivit na finském trhu a proto chci dosáhnout co nejlepší výsledek. V loňském roce jsem byl třetí po první etapě. Doufám, že letos pojedu stejným tempem. Druhé pódium v řadě by bylo perfektní," řekl Henning Solberg před startem soutěže.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy