Jezdci Barum Czech Rally dostali od policie pokuty za rychlou jízdu

barum rally zlín | foto: www.rallyzone.cz | Šteigr, Marek

Barum Czech Rally Zlín 2009 startuje ve Zlíně v pátek. Už od úterý ale hlídají policisté okolí trati a několik závodníků již dostalo pokutu za rychlou jízdu obcí či městem, sdělila ve čtvrtek policejní mluvčí Jana Bartíková.

"Za překročení maximální povolené rychlosti v obci jsme dali pokutu čtyřem závodníkům, třem zahraničním soutěžícím a jednomu českému jezdci. Právě český závodník bude mít postih největší. V obci Raková jel více než sedmdesátikilometrovou rychlostí. Za to mu hrozí ztráta tří bodů a pokuta," uvedla Bartíková s tím, že ale většina závodníků pravidla silničního provozu bezvýhradně respektovala.

Policisté na zvýšené kontroly upozornili předem organizátory automobilové soutěže i veřejnost. "Závodníci se mimo vymezené tratě stávají běžnými účastníky silničního provozu a platí pro ně stejná pravidla jako pro ostatní řidiče. Přestože jsou to profesionálové, nedovolíme, aby zejména v obcích rychlou jízdou ohrožovali chodce a další účastníky silničního provozu," vzkázala policejní mluvčí. Radarovou techniku bude policie používat na přejezdech mezi jednotlivými rychlostními zkouškami po celou dobu Barum rally.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy