Ve Španělsku bude Corsu vyvíjet Gardemeister

barum rally zlín | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Létající Fin, Toni Gardemeister, bude i v tomto měsící pokračovat ve vývoji Opelu Corsa S2000 týmu Hankook. Tým bude startovat na Rally Principe de Asturia, která se jede jako devátý podnik IRC.

Gardemeister a jeho co-driver, Tomi Tuominen, věří, že vývojové práce, které prováděli na soutěžích v Belgii a ČR by jim mohli pomoci. Nicméně do Španělska jedou opět za účelem posbírat co nejvíce cenných dat.

„Opravdu se těším na spolupráci s MSD a Hankookem na vývoji vozu i pneumatik. Tyto vozy brzy nahradí současné WRC, a proto vidím jako dobrou příležitost účastnit se vývoje Corsy,“ říká Toni Gardemeister.

„Andreas Mikkelsen pro nás na Barum Rally udělal obrovský kus práce. Tento měsíc má však v Norsku nějaké závazky, a tak jsme pro Španělsko sáhli po Tonim a Tomim. Jejich zkušenosti budou pro nás velmi cenné, protože příští rok chceme do IRC vstoupit naplno,“ říká Mike Patterson, manager Hankooku pro motorsport.

Ačkoliv Rally Principe de Asturia je pro Fina nová, se španělskými asfalty má zkušeností spoustu. „Těším se na to, že budu součástí vývoje nového vozu pro IRC. Je to skvělá výzva pro Hankook, MSD i mě,“ říká Fin. Hankook při vývoji Opelu spolupracuje s renomovanou společností MSD a měl by se ještě objevit na San Remu a ve Skotsku.

„Testování za zavřenými dveřmi je dobré pro odzkoušení nových kompomentů, ale nejlepším testem je ostrá soutěž. Španělsko je tak další dobrou příležitostí jak odzkoušet naši Corsu,“ říká David Whitehead, ředitel MSD.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy