Mekke se těší na souboj s Kopeckým

barum rally zlín | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Jen pár hodin zbývá do startu Rally Principe de Asturias. Devátého podniku Intercontinental Rally Challenge, která slibuje velmi zajímavé souboje, z nichž nejvíce sledovaným bude určitě souboj Kris Meeke vs. Jan Kopecký.

Meeke vede celý šampionát. Kopecký je druhý jen o tři body a je to vítěz poslední soutěže, domácí Barum Czech Rally Zlín. Právě toto vítězství zřejmě rozhodlo o startu Jana Kopeckého na španělské soutěži, z čehož je nadšen i jeho největší konkurent Kris Meeke.

Irský pilot se o startu svého soupeře dozvěděl ve Francii, kde o uplynulém víkendu startoval s Peugeotem 207 S2000 na rally Mont Blanc. Pro technickou závadu sice nespatřil cílovou rampu, o to víc ho potěšila zpráva o startu Jana Kopeckého ve Španělsku. "Ano slyšel jsem, že se Jan objeví ve Španělsku i v Itálii a jsem rád, že byly starty potvrzeny.  Na Barum rally Jan říkal, že shánějí další prostředky, ale nebyl moc optimistický. Což se zřejmě změnilo po jeho vítězství, "  řekl Kris Meeke.

"Chci vyhrát IRC a porazit nejlepší jezdce a Jan je rozhodně jedním z nich. Nesmíme však zapomínat na další. Na mého dobrého přítele z Kronosu Fredy Loixe nebo na Giandomenica Bassa, který zde zvítězil v posledních dvou ročnících," uzavřel Meeke.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy