Osud Rally Bulgaria bude spečetěn v pondělí

Loga | foto: www.wrc.com

Kalendář příštího ročníku World Rally Championship by měl být schválen v pondělí na zasedání komise WRC v Paříži. Jednat by se mělo i o osudu Rally Bulgaria, zda bude či nebude zařazena do světového kalendáře.

Bulharská soutěž s centrem v malebném městě Borovec, se v letošním roce konala v červenci a byla poznamenána tragickou událostí. Při havárii posádky Brian Lavio – Flavio Guglielmini, (Peugeot 207 S2000) nepřežil co-driver švýcarského pilota následky nehody. Předseda komise WRC, Morrie Chandler k tomu řekl: "I přes tuto nešťastnou událost má Bulharská soutěž dobré vyhlídky na zařazení do kalendáře,".

"Po zprávě od pozorovatelů jsme se vrátili zpět a položili organizátorům další otázky. Ti nám na ně bez problémů odpověděli a poté jsme si společně s promotérem šampionátu udělali obrázek o soutěži," doplnil Morrie Chandler. "Museli jsme uznat, že po celou dobu čtyř let dělali vše podle stanoveného plánu a splnili veškeré požadavky FIA, včetně zaplacení veškerých poplatků. Proto mají velice silnou pozici," uzavřel Chandler.

Pokud se na zasedání rozhodne o zařazení Bulharské Rally, bude to znamenat vyřazení Rally Argentina i přes její obrovskou historii. "Pro příští rok zůstává Argentina jako první náhradník. Já jsem se zasazoval o zařazení této soutěže do kalendáře při nejbližší příležitosti a ještě jsem se nevzdal toho, aby byla součástí i v příštím roce," řekl Simon Long z ISC, promotéra šampionátu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy