Meeke: Jízda na asfaltu a šotolině bude vzrušující

Meeke, Kris - Nagle, Paul | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Pro Krise Meekeho ještě neskončila letošní sezona, přesto šampión IRC mluví v superlativech o příštím ročníku IRC. Především o dvou soutěžích, v Itálii a na Kypru, kde se pojede na smíšených površích.

Příští ročník Intercontinental Rally Challenge prozatím čítá dvanáct podniků a dva, italské San Remo a rally Cyprus se pojedou jak na asfaltu tak na šotolině. Složitější to bude pro týmy, které budou muset po etapě zcela přestavět set-up vozu, i pro samotné jezdce, kteří budou muset umě přizpůsobit styl jízdy na rozdílných površích.

Takto postavená soutěž se velmi zamlouvá letošnímu šampiónu IRC a je to pro něj velká výzva. "Kalendář na příští rok je úžasný s několika klasickými soutěžemi," řekl Kris Meeke. "Už se nemůžu startu na smíšeném povrchu dočkat. Bude to něco jiného, ale určitě to bude velmi vzrušující," dodal Meeke.

Po těchto prohlášeních je jisté, že se Meeke v IRC objeví i v příštím roce. Co ale jisté není, za volantem jakého vozu se v seriálu objeví.  Bude to Škoda? Peugeot? Nebo jiný speciál…..

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy