Abarth 500 R3T v Rakousku

Setkání mistrů | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Scuderia Abarth Austria předvede novinku: Abarth 500 R3T.

Tým, který letos oslavil vítězství v dieselové kategorii rakouského mistrovství, si brousí zuby na triumf v nově vypsaném OSK poháru pro vozy s jednou poháněnou nápravou. Pomoci mu k tomu má nová zbraň z produkce italské značky, Abarth 500 R3T. Za volant nejnovější zbraně se zřejmě posadí sám šéf týmu, Michael Böhm s Martinem Tomasinim na sedadle spolujezdce.

Pětatřicetiletý pilot není v rallye žádným nováčkem, dílčí úspěchy sbírá už od roku 1998 a je už trojnásobným mistrem Rakouska v kategorii vozů s naftovým pohonem. Přesednutí do „pětistovky“ s přeplňovaným benzinovým motorem se ale nebojí.

„S novým Abarthem 500 R3T se mi jeví jako reálné umístit se v rakouském mistrovství mezi patnácti nejrychlejšími,“ řekl Böhm na tiskové konferenci, na které žhavou novinku představil. Zároveň prozradil, že o novém voze hovořil i s oficiálním testovacím pilotem Abarthu a letošním mistrem Evropy, Giandomenicem Bassem, který dostal přípravu vozu pro ostré nasazení na starosti.

V novém poháru pro dvoukolky považuje Böhm za největšího soupeře Hannese Danzingera, který nedávno ohlásil změnu vozu na Ford Fiesta R2. Premiérově se oba jezdci střetnou na dubnové BP Ultimate Rallye Lavanttal, která po zrušení klasické Jänner rally šampionát v Rakousku zahajuje.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy