Video: Škoda finišuje s přípravami na Monte Carlo

Škoda | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Po čtrnácti dne testů ve Francii v závěru minulého roku, nezačal mladoboleslavský tým Škoda Motorsport nový rok jiným způsobem. Opět se vrhl do testování před blížícím se úvodním podnikem IRC, rally Monte Carlem.

Několikadenní test na domácí půdě zahájila za volantem sněhobílé Fabie S2000 stálá dvojice jezdců továrního týmu, Jan Kopecký a Juho Hänninen. Test se odehrál na zhruba 3 kilometrovém úseku, který je součástí  jedné z nejnáročnějších rychlostních zkoušek v rámci českého šampionátu, Návarov.

Celým tým přivítalo v podhůří Krkonoš velmi mrazivé počasí a také podmínky na trati byly odpovídající těm, které jezdci mohou  očekávat na legendárním Monte Carlu. Celá trať byla pokryta sněhem a ledem a tak si mohli oba jezdci otestovat jízdu na pneumatikách s hroty, na což se můžete podívat na následujících záběrech z naší kamery.

                 

Za zmínku ještě stojí to, že v následujících dnech si speciál Škoda Fabia S2000 opět, stejně jako ve Francii otestuje Nicolas Vouiloz a Guy Wilks, kteří na Monte taktéž odstartují za volantem českého speciálu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy