Další značkou v IRC je Ford!

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

M-Sport se zapsal do Intercontinental Rally Challenge, což znamená, že jezdci s Fiestami S2000 budou moci bodovat již při Rally Monte Carlo, která startuje za necelé dva týdny.

To, o čem se dříve jen mluvilo, se dnes stalo skutečností: Ford se pomocí M-Sportu přihlásil do IRC. Na Rally Monte Carlo ho budou při prvním ostrém startu reprezentovat Mikko Hirvonen a snad i Julien Maurin (zatím oficiálně nepotvrzen). To znamená, že jezdci, kteří budou používat vůz Ford Fiesta S2000 budou moci v rámci IRC bodovat.

Podle francouzských médií se dokonce Ford zapsal mezi značky IRC již na konci minulého roku. Udělal to proto, aby mohli Hirvonen a Maurin už na Monte bodovat. Očekává se, že kromě Fiesty S2000 se v IRC bude objevovat i Fiesta R2 nebo ST. Se slabšími Fiestami mohou jezdci bojovat v šampionátu vozů s jednou poháněnou nápravou.

Náš vstup do IRC představuje skvělou zprávu pro naše zákazníky, kteří se chtějí prezentovat v IRC. Zároveň je pro nás skvělé, že se můžeme prezentovat i na dalších trzích. První testy Fiesty S2000 proběhly opravdu pozitivně a už se těšíme na první ostrý debut v Monte Carlu,“ prohlásil Malcolm Wilson, šéf M-Sportu, který již od roku 1997 připravuje závodní Fordy pro rally.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy