Vouilloz: Nejsem pod tlakem, jako vloni

Škoda Fabia S2000 | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Nicolas Vouilloz prozradil, že narozdíl od loňského roku na něj letos není vyvíjen před startem Rally Monte Carlo žádný tlak. Vloni startoval Francouz jako úřadující mistr IRC.

Nicolas na konci minulého roku opustil belgický Kronos, který mu připravoval Peugeot 207 S2000 a přesedlal na Škodu Fabia S2000. Zatím je jistý pouze start v Monaku. Vouilloz by ale chtěl startovat na všech zbývajících asfaltových podnicích.

„Monte Carlo není jednoduchá soutěž. Po testech, které jsme v průběhu ledna absolvovali, se ale cítím skvěle a můj vůz je výborný. Na rozdíl od loňska na mě není vyvíjen žádný tlak. Tehdy jsem byl úřadující šampión a jel jsem na domácí půdě. To Vás vždy trošku svazuje,“ odhaluje příčiny loňského “neúspěchu“ Vouilloz.

Mistr IRC roku 2008 bude na Monte Carlu navigován novým spolujezdcem, Benjaminem Veillasem. S dosavadním (Nicolas Klinger) se totiž po skončení sezony rozešel: „S Nicolasem jsme neustále přátele. Rozešli jsme se, protože já letos nepojedu na všech soutěžích. Proto jsem mu řekl, že pokud má jinou nabídku, ať jde. Domluvil se s Thierry Neuvillem, já teď spolupracuji s Benjaminem Veillasem. Po testu už mohu říct, že jsme si opravdu sedli.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy