M-Sport znovu postavil auto Latvaly z Portugalska

Latvala, Jari-Matti | foto: Ford Motor Company

M-Sport znova postavil auto, se kterým prožil Jari-Matti Latvala na Rally Portugal zřejmě nejhorší nehodu svého života, když spadl ze srázu. Při tomto pádu šlo auto několikrát přes střechu.

Dohromady dvanáctkrát (!) se přetočil přes střechu Ford Focus, se kterým Jari-Matti havaroval v Portugalsku. Auto se tehdy kutálelo ze svahu asi 200 metrů. Obrázky z této nehody obletěly celý svět. Jezdec i spolujezdec zůstali naštěstí nezranění, jen auto vypadalo totálně na odpis.

Jenže první dojem klame, M-Sport tento Focus postavil znovu a Latvala s ním pojede na zahajovacím podniku sezony 2010, ve Švédsku. „Auto jsme důkladně prohlédli a nenašli jsme žádné slabé místo. Bezpečnost jezdce je naši nejvyšší prioritou. Naše průzkumy ukázaly, že Jari-Matti s tímto vozem bude moci opět startovat,“ říká týmový šéf, Malcolm Wilson.

Přesně o tento vůz se jedná...



Latvala říká, že pro něj není žádným problémem, s tímto autem opět jet: „Po přestavbě jsou na autě v některých místech vidět místy nové spáry. Když to vidíte, tak se vám opět vybaví vzpomínky na tu nehodu, ale opravdu nemám žádný problém s tímto autem znova startovat,“ říká Fin.

Video z nehody:

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy