Block zklamán testem Focusu WRC

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Týden po představení Monster World Rally Teamu v Paříži, zamířil Ken Block do sídla M-Sportu, aby absolvoval test Fordu Focus WRC, s kterým se zúčastní rally Mexico, druhého podniku World Rally Championship.

Americký vyznavač extrémních kousků měl absolvovat šotolinový test. Bohužel matka příroda byla jiného mínění a Blocka s co-driverem Gelsominem přivítaly šotolinové tratě v  ol' Cockermouthu několikacentimetrovou pokrývkou sněhu. Pro nezasvěcené, sněhová pokrývka byl docela vážný problém, proto, že je velice nepravděpodobné, aby se v Mexiku na trati objevil sníh. Test byl tak velice diskutabilní.

 

"Jsem opravdu hodně zklamán. Bude hodně těžké absolvovat premiéru ve WRC s tak málo odjetými kilometry. I když jsme se pokoušeli jezdit, bylo to k ničemu. Šotolinové pneumatiky nefungují na ledě," prohlásil zklamaně Block. Celý tým doufá, že bude moci absolvovat ještě jeden test příští týden, před druhým podnikem rally Amerika, kterým bude rally 100 Acre Wood, kde se Block/Gelsomino představí opět s Fiestou (ex Gronholm - Pikes Pike). Pak již bude následovat březnová premiéra MWRT v mistrovství světa.

foto: monsterworldrallyteam.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy