Quesnel: Mikko byl prostě lepší

rally sweden | foto: Ford Motor Company

Olivier Quesnel, šéf týmu Citroën Racing, pochválil Mikko Hirvonena za způsob jakým dokázal zvítězit ve víkendové rally Sweden.

Quesnel připustil, že jednička týmu Citroën a úřadující světový šampión Sebastien Loeb neměl odpověď na tempo „létajícího“ Fina, které on nasadil v prvním podniku WRC.

"Mikko je výborný řidič a vítězství si plně zasloužil. V neděli ráno jsme se pokoušeli Mikkův náskok stáhnout, ale když jsme po dvaceti kilometrech zjistili, že jsme stáhli jen minimum z náskoku, rozhodli jsme se neriskovat a zůstat tam, kde jsme, tedy na druhém místě," zhodnotil Quesnel druhé místo Sebastiena Loeba.

"Jsme na začátku sezony a v posledních letech zde vyhrál neskandinávec jen v jednom případě, Sebastien Loeb v roce 2004. Je jasné, že všechny soutěže je nemožné vyhrát. Snažili jsme se, ale Mikko byl prostě lepší. Co víc k tomu říci," uzavřel Quesnel.

Celý kolotoč WRC se na začátku března přestěhuje na mexickou šotolinu, kde Loeba nedokázal nikdo pokořit za poslední tři roky. Zda se to někomu letos podaří, uvidíme o prvním březnovém víkendu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy