Prodrive představí v březnu nové WRC!

Taylor, Richard | foto: Subaru WRT

Zástupci automobilky BMW a David Richards z týmu Prodrive, který do nedávna připravoval soutěžní speciály Subaru WRC, oznámili při Švédské rally nastartování projektu Mini Crossower WRC.

Nový soutěžní speciál na bázi automobilu Mini Countryman 4x4, by měl být představen na březnovém Ženevském autosalonu. Podle slov Davida Richardse, Dave Lapwortha a ex-ředitele Subaru, Richarda Taylora, je projekt výborně nastartován. "Práce na projektu Mini v Banbury je na dobré cestě. Nový speciál by měl být poháněn přeplňovaným 1,6  litrovým motorem a první testy by měly být zahájeny v létě,".

Oficiálně bude projekt představen až v březnu, přesto se o angažmá s tímto speciálem zajímají někteří jezdci. Jedním z nich je norský mladík Mads Ostberg, který s týmem Prodrive jedná o angažmá v příštím roce. "Ano s Prodrivem jednáme. Věřím, že se dohodneme. Prozatím nemůžu říci nic bližšího, trochu zápasíme s důvěrou v jejich vozy. Ale pokud bude dobrý tým a něco natestujeme, můžeme bojovat o dobré umístění," řekl Ostberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy