Corona Rally Mexico: již bez Raikkonena

Räikkönen, Kimi | foto: Citroën Sport

+ VIDEO NEHODY; Po prohlídce Raikkonenova vozu bylo rozhodnuto, že dnes již pokračovat v Mexiku nebude. Vůz byl po včerejší několikanásobné kolostřešní kombinaci poškozen natolik, že není v silách týmu ho na místě opravit.

Po problémech s elektronikou, díky kterým ztratil skoro půl hodiny času, se bývalá hvězda formule jedna vybičovala k pěkným výsledkům, které na RZ 4 vyústily až ke čtvrtému času. To ale nebyla všechna Finova smůla. Na RZ 7 se s vozem dokutálel až k pomyslnému odstoupení. Vůz v daných pomíkách nelze opravit a Raikkonen v Mexiku končí.

"Bylo to hodně nešťastné, na konci RZ mi v momentě, když jsem brzdil, auto sklouzlo. Vyjeli jsme a několikrát se otočili přes střechu. Doufal jsem, že to zde půjde dobře, ale je to teprve moje sedmá soutěž a já se stále učím. Je celkem normální, že když se něco učíte, tak se vám něco nepovede, a to se stalo právě mě," uvedl.

 

"Asi nejvíce mě zklamalo, že nemohu pokračovat dál. Chtěl jsem v autě strávit tolik času, kolik jsem jen mohl. Ze začátku jsem se v autě cítil opravdu dobře a chtěl jsem zatlačit a zkusit, co by bylo v našich silách. Jsem si jistý, že příště budu opět silnější. Navzdory odstoupení jsem si tuto rally užil."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy