Al-Attiyah: Cílem je titul mistra IRC

Škoda Fabia S2000 | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Nasser Al-Attiyah nešetří před prvním startem v IRC sebevědomím, když rozhlašuje útok na titul v IRC. V plánu má přitom pouze sedm soutěží. Dokáže porazit jezdce jako je Meeke, Kopecký nebo Hänninen?

Nasser Al-Attiyah si během nadcházejícího víkendu odbude svůj první start v Intercontinental Rally Challenge. Výhlídky před prvním startem nejsou malé. Katařan sice promeškal dvě první soutěže (Monako a Brazílii), ale přesto by chtěl získat titul. Al-Attiyahovi by ke splnění tohoto cíle mělo stačit dokonce pouze sedm startů!

„Pro letošní rok jsem naplánoval pouze sedm startů. Bylo by pěkné, kdyby se mi v nich dařilo. Rozpočet bych měl ale i na deset závodů, takže v případě potřeby by nebyl problém moje starty zvýšit,“ prozradil Nasser před startem Rally v Argentině. Al-Attiyah přitom letos startuje ještě v SWRC a na Arabském poloostrově. V průběhu roku ho čekají ještě starty s továrním Touaregem v rámci přípravy na Dakar.

Katařan, který letos využívá služeb Škody Fabia S2000, se přitom v Argentině pasuje do role favorita. Těžit může ze svých bohatých zkušeností: V Argentině startoval v minulosti již šestkrát: „Ale také Kris Meeke bude velmi silný. Už letos vyhrál v Brazílii a je v dobré pohodě. Rally v Argentině jednoduše miluji. Se svou Škodou se také pořád více sžívám, musím ještě trošku vylepšit nastavení tlumičů.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy