Ogier pojede za odměnu i na Novém Zélandu

rally cyprus | foto: Citroën Sport

Jezdec Citroën Junior Teamu, Sébastien Ogier, se zúčastní rally na Novém Zélandu, kterou původně neměl v plánu. Je to jakási odměna za jeho fantastické výsledky. Jeho týmový kolega, Kimi Räikkönen, ale pravděpodobně zůstane doma.

Původní plán Citroën Junior týmu s rally na opačném konci světa nepočítal. Jenže se podařilo zajistit rozpočet navíc, který zaručí 26letému Ogierovi i tamější soutěž. Start jeho týmového kolegy, Räikkönena, je podle managera Juniorského týmu, Benoita Nogiera, nepravděpodobný.

„Ano, je pravdou, že Sébastien pojede na Novém Zélandu. Peníze na Kimiho start ale asi neseženeme. Pravděpodobně tedy budeme mít v závodu pouze jeden vůz. Z 80% Kimi nepojede. Podařilo se nám navíc sehnat nějaké sponzorské peníze, a tak, i když to původně nebylo v plánu, jsme se po Mexiku rozhodli, že vezmeme Sébastiena i na Nový Zéland,“ říká Nogier.

Nogier ale zdůraznil, že toto rozhodnutí nemá co dočinění s Jordánsku rally, kde se Ogier obětoval pro Loeba, když si nechal záměrně udělit penalizaci za předčasný příjezd do časové kontroly, aby tak startoval před svým zkušenějším kolegou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy