Proton startuje sezónu

rally russia | foto: www.ircseries.com

Právě dnes startuje Asijsko-pacifický šampionát rally (APRC). Na start v Malajsii se postaví i tým proton s novou jezdeckou sestavou.

V Putrajavi se veřejnosti ukázal Proton R3 Malaysia Rally Team a dnes se také staví na start domácí Malajské rally a zároveň úvodního podniku Asijsko-pacifický šampionátu rally (APRC). Tým bude nasazovat v APRC dva vozy a o jeho chod se stará britský Mellors Elliot Motorsport, který také v zimní přestávce rozhodoval o jezdeckém složení.

Na místo Guy Wilkse, který letos přesedlal do Fabie, ve které se rychle zabydlel, přišel Alister McRae. Mladší bratr legendárního Colina, zkušený "harcovník", které již v Asii znají. Letos ho za volantem Proton Satria Neo S2000 uvidíme na minimálně šesti podnicích. Obsazování druhého vozu však trvalo trochu delší čas. O toto místo se ucházel třeba také Franois Duval, místo které nakonec do týmu naskočil Australan Chris Atkinson.

Již dnes se tento Australan staví v Malajsii se svým belgickým spolujezdcem Stephanem Prevotem na start letošního ročníku APRC s číslem 1. Konkurenci mu bude dělat Japonec Katsu Taguchi, který se svým Mitsubishi MRF Tyres patří ke špičce šampionátu odvrácené polokoule. Startovní číslo 3 bude mít druhý Proton v rukou McRae. Na start se také postaví bývalý jezdec Protonu, mistr světa PWRC z roku 2002 Karamjit Singh. Bude sedlat Lancer desáté evoluce.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy