Prokop možná pojede na Sardinii

Prokop, Martin | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Martin Prokop by se mohl se svým Fordem Fiesta S2000 postavit na start páté soutěže šampionátu Intercontinental Rally Challenge, Rally na Sardinii.

27letý jezdec, který pravidelně nastupuje do šampionátu S-WRC s vozem Ford Fiesta S2000, by chtěl startovat na Rally d’Italia-Sardegna, která se jede na začátku června. „S vozem musíme i nadále pracovat. Zatím v něj stále nemám 100% jistotu. Do startu na mém dalším podniku šampionátu S-WRC je ještě hodně dlouhá doba. Musíme se rozhodnout, zda ušetříme peníze a budeme normálně testovat a nebo pojedeme do Itálie,“ říká Martin.

Prokopův vůz je momentálně přepravován lodí z Nového Zélandu, kde minulý týden startoval v rámci S-WRC, do Evropy. Pokud by se Martin na start opravdu postavil, tak by to nebylo poprvé, kdy by tento jezdec startoval v rámci šampionátu IRC. Vloni byl vybrán do týmu BFGoodrich Drivers’ Team. To znamenalo start s vozem Peugeot 207 na domácí Barum Czech Rally Zlín.

Rally d’Italia-Sardegna, rok 2008



Na Sardinii už bude jeden jezdec s vozem Ford Fiesta S2000 startovat. Jedná se o Andrease Mikkelsena. Uvidíme tedy na startu Fordy dva?

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy