Petter Solberg chce zužitkovat svoji startovní pozici

Solberg, Petter | foto: www.pettersolberg.com

Po smolné nehodě v poslední zkoušce Rally New Zealand bude Petter Solberg v Portugalsku startovat až jako pátý, tentokrát toho chce Petter využít a zabrat.

Petter Solberg bude v Portugalsku startovat s tou samou C4 WRC, kterou v poslední zkoušce na Novém Zélandu naboural o sloup. Auto bylo poté letecky přepraveno do Francie. Tým musel zabrat, ale vše naštěstí stihl a auto mohl poslat kamionem do Portugalska.

Vše už je připraveno v servis parku na stadionu Algarve ve Faru. Pettera ještě před startem čeká malý test. V minulosti se zde Norovi a jeho spolujezdci, Philu Millsovi, dařilo dobře: V roce 2009 byli čtvrtí, v roce 2007 (tehdy ještě za Subaru) druzí.

Nehoda na Novém Zélandu znamenala i propad průběžným pořadím, konkrétně z druhého na páté místo. To by však mohlo být na šotolinových zkouškách v Portugalsku i výhodou. „Naše auto bylo znovu postaveno a už jsme v Portugalsku. Zde budeme první den startovat jako pátí, což je dobrá startovní pozice. Zkusíme z toho vytěžit maximum. Nový Zéland nakonec nedopadl tak, jak jsme si představovali. Během rally jsme však definitivně ukázali, že se můžeme poměřovat i s nejlepšími,“ říká Petter Solberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy