Loeb: Ogier je momentálně rychlejší než kdokoliv jiný

Ogier, Sebastien | foto: www.ircseries.com

Sébastien Loeb vysekl poklonu svému krajanovi a vítězi Portugalské rally, Sébastienu Ogierovi. Zkušenější ze dvou Francouzů přiznal, že v Portugalsku nebyl nikdo rychlejší než právě jeho značkový kolega.

Loeb se pokusil v nedělní etapě o maximální atak, aby zlikvidoval 21s náskok svého mladšího kolegy, neúspěšně. Na Loebově straně přitom byla i výhodnější startovní pozice. Po skončení superspeciálky byl však Loeb mezi prvními, kteří Ogierovi k triumfu gratulovali.

„Pokusil jsem se zariskovat a zabojovat. Snažil jsem se, jak nejlépe umím, jenže Sébastien byl tento víkend opravdu velmi silný. Zvláště jeho druhé průjezdy jsou velmi dobré. Odpoledne jsme jeli úplně stejně. Možná, že jsem nebyl první den dostatečný rychlý, jenže pořád jsem musel myslet na tu chybu z Nového Zélandu. Už jsem nechtěl, aby se něco takového opakovalo,“ říká Loeb k vzájemnému souboji s Ogierem.

„V pátek jsme tedy ztratili možná až moc času, který jsme nebyli schopni získat zpět. Sébastien ukázal, že je rychlejší, než kdokoliv jiný v šampionátu. Nemohli jsme nic víc dělat. Ještě před pár lety si lidé mysleli, že francouzští jezdci neumí jezdit na šotolině, teď je situace jiná. O vítězství na šotolinové soutěži si to rozdali dva jezdci z Francie. Je to dobré i pro tým,“ uzavírá úřadující šampión WRC.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy