Pojede Henning Solberg s Fiestou?

Solberg, Henning | foto: Stobart Motorsport

Poté, co bylo oznámeno, že Henniga Solberga nahradí ve voze Ford Focus WRC při rally v Bulharsku P. – G. Andersson, se začalo spekulovat o možnosti startu Henninga s Fordem Fiesta S2000.

„Pokud pojedu v Bulharsku, tak to bude s Fiestou,“ říká Solberg. V programu staršího ze sourozenecké dvojice Solbergů ještě kromě rally v Bulharsku nefiguruje asfaltová rally v Německu. Asfalt nikdy nepatřil mezi oblíbené povrchy Nora, když jeho nejlepší výsledek je 4. místo z rally v Irsku 2009.

Malcolm Wilson také podotkl, že start Anderssona nebude čistě komerční záležitostí (M-Sportu by musel Švéd platit), ale i tým se na jeho startu bude muset podílet. I když Andersson rozhodně není považován za asfaltového experta, dostal přednost před Henningem.


Henning Solberg na trati Irské rally 2009

„Bude zajímavé, jak si s tím startem poradí. Určitě na něho bude upřená velká pozornost. V našich očích byl vždy Andersson hodně ceněný,“ říká k celé záležitosti Wilson. Ten také potvrdil, že se zatím jedná o pouze jednorázový start, ale v případě dobrého výsledku má dveře otevřené. Další start Henninga Solberga s vozem WRC tak bude až rally ve Finsku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy