Ford hledá rychlost na asfaltu v Srbsku

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Vzpomínáte si, kdy naposled Ford vyhrál asfaltovou soutěž? Loeb od nástupu k továrnímu Citroenu jasně ukazuje, kdo má na asfaltech navrch. Hirvonen by to rád změnil a i pro to se vydal do Srbska na rally.

Od roku 2004 vyhrál Loeb pro Citroen prakticky každou safaltovou soutěž. Jedinou výjimku tvoří úspěch Marcuse Gönholma na Monte Carlo v roce 2006 - až dosud jediné vítězství současné generace Focusu na asfaltu! Nyní má celý kolotoč šampionátu WRC pauzu, 9. až 11. července je však na programu asfaltová soutěž v Bulharsku. Tovární tým Fordu pojal přípravu na tento podnik velmi svědomitě - poslal Hirvonena na Srbskou rally.

"Doufáme, že nám to usnadní práci," říká Malcom Wilson, vedoucí muž M-Sportu. "Stále jsme měli pocit, že na šotolině jsme konkurenceschopní. Tak jsme si řekli: Dobře. Nyní najděme to poslední, co nám chybí na asfaltu! To je to, co zde děláme."

Srbská rally se velmi hodí jako příprava na Bulharsko. "Slyšeli jsme, že v Bulharsku má být velmi různorodý povrch tratí. Jeden den by měl být velmi rozlámaný, plný výmolů, ale další dny poměrně hladký. To je přesně ten typ, na kterém bude Mikko v Srbsku jezdit," dodává Wilson.

Oslovený Hirvonen sice má od cesty na Balkán svoje očekávání, ale kvůli současné převaze Citroenu na vítězství v Bulharsku nemyslí. "Doufám, že se nám podaří najít takovou rychlost, abychom mohli bojovat o stupně vítězů. Vítězství je samozřejmě náš sen, ale neví, zda ne příliš optimostický."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy