Video: Nehody favoritů na Ypres Rally 2010

Meeke, Kris | foto: www.ircseries.com

Letošní Ypres Rally ztrácí favority. Hvězdná startovní listina obsahující bezmála tři desítky vozů specifikace S2000 a plno zvučných jmen se pomalu ztrácí v příkopech. Již nepokračují Sarrazin, Hänninen a Meeke. Kdo bude další... ?

Značné naděje jistě vkládal Peugeot na letošní Ypres Rally do svojí asfaltové zálohy - všestranného francouzského závodníka Stephana Sarrazina. Svoje naděje však nechal hned na úvodní RZ 1. Následující video prozradí více.

 

Další významná událost se stala na RZ 4. Po třech prvních RZ byl Juho Hänninen na celkově čtvrtém místě a vše se slibně vyvíjelo v povedený debut nové evoluce Fabie S2000. Čáru přes rozpočet však uddělal Finova, jak sám přiznává, hloupá chyba na osmadvacetikilometrové RZ 4.

"Byl jsem v pomalé pravé zatáčce, v rychlosti maximálně 40 km/h mi sklouzla zadní část do příkopu," vysvětluje Fin. "Nejdřív jsem myslel, že to nebude žádný problém, ale potom jsem zjistil, že tam vůz úplně zapadl. Zkoušel jsem se od tam dostat, ale s pouhými deseti, patnácti diváky to prostě nešlo."

Vůz nedoznal žádných závažných závad, finské duo se však rozhodlo již nestartovat. "Body jsou již pryč a nemá cenu pokračovat ani kvůli testování, protože je to docela odlišná soutěž. S tímto vozem pojedu na Bohemii."

V letošním velmi smolném vystoupení pokračuje i muž s číslem 1 na svém voze. Obhájce loňského titulu si ani z Belgie body neodveze. Když už se dostal Meeke do formy a začal se dotahovat na vedoucí Loixe, přišla krizovka v rychlé pravé zatáčce a konec.

S obhajobou titulu to sice nevypadá nejrůžověji, ale nezapomínejme na fakt, že se počítá pouze sedm nejlepších výsledků. Do konce roku zbývá ještě šest závodů...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy