Vítězný debut Citroënu DS3 R3

Citroën | foto: Citroën Sport

Bryan Bouffier usedl o uplynulém víkendu při Ulster rally (Irský šampionát) do Citroënu DS3 R3 a obstaral premiéru nového speciálu z dílen Citroën Racing na soutěžních tratích.

Premiéra francouzského vozu dopadla na specifických Irských tratích na výbornou. Posádka Bryan Bouffier – Xavier Panseri dovezla Citroën DS3 R3 k vítězství v kategorii R3 a na výborném pátém místě v celkovém pořadí. Posádka, kterou bychom měli vidět na nadcházející Barum Czech Rally Zlín si od začátku soutěž užívala a neustále zrychlovala. Po první etapě figurovala na sedmém místě. Progres pokračoval i v sobotní etapě. Posádka zajížděla nejlepší časy ve své třídě a „zatápěla“ i mnohem výkonnějším vozům, z nichž nakonec vyplynulo již zmiňované páté místo celkově a vítězství ve své třídě.

Frédéric Bertrand z Citroën Racing k výsledku řekl: \\\"První start dopadl na výbornou. Je to výborný výsledek. Auto bylo spolehlivé a za celou soutěž se neobjevily žádné problémy. Teď potřebujeme jen doladit set – up abychom byli konkurenceschopní za všech podmínek. Vítězství v Ulster rally je důležité, protože tato soutěž je specifická uskákaným asfaltem a tím, že se jede na limitu vozu. Celý tým i posádka odvedly perfektní práci. Je to pro nás povzbuzující výsledek do budoucna,\\\".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy